Harran Üniversitesinde yeni dönem! Sınavlar artık böyle yapılacak

Harran Üniversitesi ön lisans ve lisans eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinde değişiklikler yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle, tıp, diş hekimliği ve sağlık bilimleri fakültelerindeki sınav esasları senato tarafından belirlenecek. Ayrıca ders ekleme-bırakma süreci yeniden düzenlenirken, kısa süreli sınavlar kaldırıldı ve kayıt dondurma hakkı iki yarıyılla sınırlandırıldı.

Harran Üniversitesinde yeni dönem! Sınavlar artık böyle yapılacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Harran Üniversitesi ön lisans ve lisans eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinde değişiklikler yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle, eğitim-öğretim süreci ve sınavlarla ilgili önemli değişiklikler hayata geçirildi.

Yapılan değişikliklere göre, tıp, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik ve sağlık bilimleri fakültelerindeki eğitim ve sınavlarla ilgili esaslar, ilgili birim kurullarının önerileri üzerine senato tarafından belirlenecek. Ayrıca, yönetmelikte yapılan diğer düzenlemelerle birlikte ders ekleme-bırakma işlemleri, kısa süreli sınavların kaldırılması ve sınav itirazlarının beş iş günü içinde yapılması gibi konular da yeniden düzenlendi.

Bir diğer önemli değişiklik ise harfli notlar ve başarı değerlendirmeleriyle ilgili oldu. Artık tıp, diş hekimliği ve diğer sağlıkla ilgili fakültelerde başarı notu ve değerlendirme kriterleri senatonun kararıyla belirlenecek.

Bu yönetmelik değişikliğiyle birlikte, öğrencilerin kayıt dondurma hakkı iki yarıyıla kadar sınırlandırıldı. Ayrıca, öğrencilerin yükseköğretim kurumlarından çıkarılma cezaları, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 54. maddesi uyarınca yürütülecek. Öğrenciler, kayıt sildirme taleplerini artık öğrenci bilgi sistemi üzerinden veya noter onaylı vekilleri aracılığıyla yapabilecek.

 

Harran Üniversitesinde yeni dönem! Sınavlar artık böyle yapılacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.